Gå direkt till textinnehåll

Nyheter och press

På den här sidan presenteras AISABs nyheter. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet. Är du journalist och vill komma i kontakt med oss kan du ta del av kontaktuppgifter nedan.

Är du journalist som bevakar hälso- och sjukvården kan vi förmedla nyheter, bakgrundsinformation och direktkontakt med ansvariga på AISAB. Vi lämnar aldrig ut kontaktuppgifter till AISABs medarbetare. Dagtid kontaktar du vår vd, Åke Östman. 

Kvällar efter kl. 17.00 och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor.
E-post: press@sll.se
Tel: 08-123 131 48

Presskontakt

Åke Östman

VD

Läs nyheter från Region Stockholm

5 mars: Lägesrapport om covid-19

05 Mar 2021

3 623 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 2 mars till och med 4 mars. Totalt vårdas 346 personer för covid-19 vid något av regionens sjukhus, det är 27 fler än i senaste lägesrapporten den 2 mars. 29 ytterligare avlidna har rapporterats sedan 2 mars.

Nästan 60 procent av medarbetare i vård och omsorg vaccinerade mot covid-19

05 Mar 2021

På knappt två månader har Region Stockholm vaccinerat mer än hälften av alla medarbetare i den kommunala vården och omsorgen, totalt cirka 58 000 personer. Personal i vård och omsorg är en viktig målgrupp som vårdar äldre och andra grupper som riskerar att bli svårast sjuka. Genom att vaccinera dem minskar risken för smitta på särskilda boenden för äldre och i hemtjänsten och i hemsjukvården.