Gå direkt till textinnehåll

”Det är få förunnat med en sådan lång och gedigen introduktion”

Datum: 28 maj 2021

Niclas och Stephanie har precis blivit klara för jobbet i ambulans. Tidigare idag gjorde de slutövningen i vår tio veckor långa introduktionsutbildning.

Att arbeta hos AISAB ger unika fördelar. Förutom en spännande arbetsplats erbjuder vi sjysta villkor, bra förmåner och en gedigen introduktion.

Vår introduktionsutbildning är på tio veckor och riktar sig till sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor som saknar tidigare erfarenhet inom ambulanssjukvård. Den ger en bra grund och förberedelse för arbetet i ambulans. 

I utbildningen varvas scenarioträningar med teamarbete och föreläsningar. Man övar tillsammans i grupper och på situationer som kan uppstå i arbetet så att det känns tryggare när man stöter på en liknande situation igen.

Så här på avslutningsdagen ställde vi några frågor till Niclas och Stephanie, två av våra kursdeltagare som idag blev klara med sin utbildning.
 

Niclas Granat, vem är du?

Jag har tidigare jobbat med barn och ungdomar med särskilda behov i cirka tio år. Efter det läste jag, ganska sent i livet, när jag var 29 år, till sjuksköterska. Sedan dess har jag jobbat på Infektion på Danderyds sjukhus som sjuksköterska.

Vad fick dig att söka till introt? 

Jag ville komma åt det genuina mötet med människan i olika miljöer, både hemma och i stan. Möta dem där de är, i de svåra situationerna. Allt från att klappa en äldre patient på armen på vägen in till sjukhus – till att använda min kliniska blick i det mer akuta. 

Vad har varit bäst med introt? 

Scenarioveckan! Den följer algoritmen bra och skapar på så vis en trygghet. Det går från teori till praktik och så var det bra med patientfall att öva på.

Vad tar du med dig? 

Helheten på dessa tio veckor. Det är få förunnat med en sådan lång och gedigen introduktion, det har inte så många andra verksamheter.

Vad händer nu? 

Ikväll blir det champagne och fira att vi är klara. Jag har en tydlig bild över min resa framåt. Att komma hit var en sex år lång resa jag haft. Nu ser jag fram emot få hjälpa människor!
 

Stephanie Gavrilovic, vem är du?

Jag har arbetat som sjuksköterska i nio år på olika ställen. Akuten och kirurgen bland annat. Sedan två år tillbaka har jag arbetat på IVA på Huddinge sjukhus. 

Vad fick dig att söka till introt? 

Det var en kollega som rekommenderade mig, som själv var tillbaka till ambulansen från IVA där vi jobbade. Jag har dock alltid varit nyfiken på ambulansen men aldrig riktigt vågat söka. 

Vad har varit bäst med introt?

Barn och förlossningsdelen – där tar jag med mig mycket ifrån. Och även Konflikthanteringen, den fick mig att ha ett nytt tänk kring hur vi befinner oss i folks hem och vad som kan hända där. 

Vad tar du med dig nu?

Helheten – och inte bara vårdandet, utan att bära detta stora ansvar. Och så variationen med dessa tio veckor. 

Vad händer nu?

Skumpa ikväll med mina kurskamrater! Sedan blir det bambi på egna ben ute i ambulansen på måndag.Vi önskar stort grattis till er båda – och självklart också till alla övriga kursdeltagare. Bra jobbat och välkommen till AISAB!  

dela: