Gå direkt till textinnehåll

Lär känna vårt Bemanningscenter

Datum: 23 april 2021

Alla som jobbar på AISAB har ett gemensamt uppdrag. Lär känna Janine, Malin och Sandra på vårt Bemanningscenter.

Alla som jobbar på AISAB har ett gemensamt uppdrag. Tillsammans är vi ungefär 550 medarbetare som utför ett livsviktigt uppdrag – att vara i ständig rörelse för att leverera rätt vård i rätt tid. Varje dag, dygnet runt. Tre av våra medarbetare har en central roll på AISAB. De är dessa tre som ser till att vår ambulansverksamhet rullar på. Lär känna Janine, Malin och Sandra på vårt Bemanningscenter.

Att vara spindeln i nätet låter kanske lite klyschigt men som arbetsledare på vårt Bemanningscenter är Janine Karlsson precis mitt i ett livsviktigt nät – och AISABs ansikte utåt.

- På BC hanterar vi allt som sker i driften. Vi löser alla akuta ärenden. Det kan vara korttidsfrånvaro, VAB, byte av bilar, med mera. Vi är även AISABs ansikte utåt, eftersom alla telefonsamtal till växeln kommer till oss. Vi är totalt tre som jobbar heltid på BC. Sandra är undersköterska i botten och kommer från KS där hon har jobbat som personalsamordnare – och Malin som kommer från personalsamordning och bemanning inom psykiatrin. Själv är jag undersköterska i botten men har de senaste 15 åren jobbat med bemanning.
 

Nya utmaningar

Att se till att ambulansverksamheten rullar på i normala tider är ett ständigt pågående arbete som kräver stort engagemang. Men hur är det att bemanna ambulans i en pandemi? För Janine och hennes kollegor har det självklart varit en utmaning.

-Det bästa med branschen är att det händer mycket. Under pandemin har vi haft fyra gånger så hög bemanning än vad vi brukar ha, så det har varit tufft och utmanande. Men samtidigt roligt och intressant att få vara med och göra en viktig insats.
 

Social kompetens viktigast

För att jobba på BC krävs gymnasiekompetens, gärna med inriktning på system och administration. Erfarenheter inom vården är också en stor fördel. Att förstå ambulanspersonalen och deras arbetssituation är en central del i arbetet. Det är viktigt att vara lyhörd för hur krävande jobbet i ambulans kan vara.

Janine, Sandra och Malin är alla tre eniga om vad som ringar in arbetet på BC. Man måste gilla att ha många järn i elden, tycka om utmaningar, brinna för problemlösning, vara duktig på att trixa och fixa – och framför allt ha social kompetens. Janine förklarar:

-Bemötande är extra viktigt eftersom vi kommunicerar med medarbetare och andra varje dag. Ingen ställer upp om man är otrevlig. Ur ett bemanningsperspektiv har jag ett leende på läpparna varje dag när saker och ting flyter som det ska – vi får direkt feedback när bilarna är i gång.

Att vara i ständig rörelse för att leverera rätt vård i rätt tid, varje dag, dygnet runt är möjligt tack vare engagerade och kompetenta medarbetare. Janine, Sandra och Malin på vårt Bemanningscenter är tre medarbetare som är med och gör vårt uppdrag möjligt.

dela:Maggie Holmberg