Gå direkt till textinnehåll

AISAB chefer kan vinna ledarskapspris

Datum: 5 februari 2021

Igår kom beskedet att två av AISABs chefer går vidare i regionens tävling Gyllene Äpplet: Anders Åkerberg och Carolina Fors.

Collage med bild på tillförordnad chef KTC, Carolina Fors och stationschef Söder Anders Åkerberg.

Region Stockholm delar årligen ut medarbetarpriset Gyllene Äpplet. Nytt för 2020 är att ett ledarpris tillkommit som ska premiera ett gott ledarskap. AISAB har i år två nominerade som går respektive vidare till nästa och sista steg i processen: stationschef Söder Anders Åkerberg och tillförordnad chef KTC, Carolina Fors.

- Att bli uppmärksammad för det här blir som ett kvitto, att man kanske är på rätt väg. Det ger mig en morot för att fortsätta utveckla mig själv och min arbetsplats vidare. Det handlar om att göra det tillsammans som ett lag och det har varit min vision i mitt ledarskap, att få med sig arbetsplatsen och våra gemensamma vårdgivare att tillsammans att nå våra mål. Det är en välkommen klapp på axeln, säger Carolina Fors som nominerades i höstas.

Den som nominerar och den eller de som nomineras ska vara anställd inom Region Stockholm. 

- Anders har lyckats samverka och leda en transportorganisation för Covid-19 patienter som varit en förutsättning för att den prehospitala vården skall klara sitt uppdrag under pandemin, förklarar biträdande stationschef Tomas Nilsson som nominerade kollegan Anders Åkerberg.

Det kom in totalt 65 nomineringar, varav 17 nominerade i ledarpriser som går vidare till centrala juryn. Vinnarna presenteras vid regionfullmäktiges möte kl. 13 den 9 februari. 

 

 
Text: