Gå direkt till textinnehåll

Glädje, musik, dans och ambulans när AISAB gick i Prideparaden

Datum 7 augusti 2024

Tillsammans hyllade vi kärleken och människors lika värde när AISAB i lördags tågade i Prideparaden genom Stockholms gator.

Gruppbild på AISABs medarbetare från Prideparaden 2024

Utsmyckningen av årets LOVE-ambulans påbörjades redan under fredagen, för att avslutas på Norrmälarstrand under lördagsförmiddagen. Många anslöt sig till förberedelserna. I väntan på uppdrag kom medarbetare från både akutläkarbilarna, jourläkarbilarna och transport av avlidna förbi för att hjälpa till och visa sin support.  

Till ljudet av årets Pridelåt rullade LOVE-ambulansen iväg, som alltid med Tomas vid ratten. I år var det dubbla DJ:s, som pumpade musik. Micke, som medverkat under flera år, fick sällskap av Johan vid mixerbordet. 

För många från AISAB var det första gången de deltog i paraden. Vi gick tillsammans med familj, vänner samt kollegor från andra delar av sjukvården, bland annat akutmottagningen på S:t Görans akutmottagning och SOS Alarm.  

En som gick med för första gången var Ayan, sjuksköterska på ambulansstationen i Västerort.

-
Jag går med AISAB i Prideparaden för att tillsammans med mina kollegor visa att vi erbjuder en jämlik vård oavsett vem du är, säger Ayan. Vi vill också visa att vi är en välkomnande arbetsplats, där alla känner sig accepterade oavsett identitet eller kärlekspartner, alltså att vi är en inkluderande arbetsplats för HBTQ+-medarbetare, avslutar Ayan.

Madde, ambulanssjuksköterska på station Västerort och en av arrangörerna för AISABs deltagande, uttrycker sin tacksamhet:

- Tack till alla som hyllade oss, och andra blåljusorganisationer, under paraden. Det är många som vill visa sin uppskattning och tacksamhet för att vi finns! 

Dela