Gå direkt till textinnehåll

Kronprinsessfamiljen besökte Citystationen på julafton

Päivämäärä: 24 december 2020

På julaftons förmiddag fick ambulansstationen City besök av Kronprinsessan Victoria och hennes familj.

Kronprinsessfamiljen besöker AISABs ambulansstation City och pratar med medarbetare.
De kom för att önska god jul och tacka personalen för det viktiga arbete som AISABs medarbetare, och all blåljuspersonal i Sverige, utför varje dag, året runt.

Det var ett besök i en annorlunda tid. Kronprinsessparet, som är mycket pålästa om verksamheten, ställde många frågor och tackade särskilt för alla extra insatser som pandemin kräver.

Kronprinsessfamiljen möttes av stationschef Camilla Florin och biträdande stationschef Mattias Larsson samt fick träffa några av AISABs medarbetare, som alla säkerställde att besöket skedde på ett coronaanpassat sätt. 

Som verkligheten ser ut, larmades alla ambulanser ut strax innan besöket. Efter en stund var några av våra medarbetare dock tillbaka och fick då möjlighet att ta emot Kronprinsessfamiljens uppskattning för vårt arbete. 

Som ett minne av sitt besök fick Prinsessan Estelle och Prins Oscar varsin AISAB-nalle, som finns till för barn som har kontakt med ambulanspersonalen vid svåra händelser som olyckor eller akut sjukdom.

Prinsessan Estelle passade också under besöket på att berätta om sina upplevelser av ambulanssjukvård i samband med sitt benbrott förra året.

Kronprinsessfamiljen överlämnade pepparkakor, mandariner och honung från egna bikupor. Prins Oscar berättade hur han själv hade varit med och slungat honungen.

– Vi är glada och tacksamma att Kronprinsessfamiljen tog sig tid att komma och hälsa på oss på julafton. Det betyder mycket för oss som arbetar på ambulansen, säger Camilla Florin, stationschef på ambulansstation City.
Teksti:Annika Haag