Gå direkt till textinnehåll

Förvaltningsledare prehospitala vårdprocesser

Sista ansökningsdag: 29 september

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Dela:

ansök nu

Vill du vara med och påverka utvecklingen av den prehospitala vården i region Stockholm? Är du duktig på att förvalta processer och att driva projekt? Då kan vi erbjuda en utvecklande och betydelsefull ny tjänst på KTC i Solna.

Som det enda Prehospitala kliniska kunskaps och träningscenter (KTC) för ambulanssjukvården i Stockholm har vi ett viktigt uppdrag! Vi bistår ambulansvårdgivarna i Stockholm med bland annat kompetenshöjande insatser och utbildningar. Nu fortsätter KTC att växa. Från och med hösten 2022 har vi fått i uppdrag av HSF att ansvara för förvaltningen av de prehospitala patientstyrningsprocesserna och de prehospitala medicinska riktlinjerna. Här får du som förvaltningsledare en nyckelroll. 

Din nästa utmaning

I nära samverkan med KTCs vårdutvecklare förvaltar du de prehospitala medicinska riktlinjerna och de prehospitala patientstyrningsprocesserna exempelvis geriatrikstyrning, traumastyrning, närakutstyrning och strokestyrning. Ni kommer även att utveckla en applikation för att underlätta för ambulanspersonalen. Arbetet innefattar även vårdprocessen för de patienter som kvarstannar på hämtplats eller i hemmet för fortsatt egen- eller öppenvård.

I dina främsta arbetsuppgifter beskriver och uppdaterar du vårdprocesskartor för respektive styrprocess, och hänvisningsinformationen, i samverkan med berörda vårdgivare. En annan viktig uppgift är att sprida information om och kommunicera processerna så att det når ut till berörda parter. I förvaltningen följer ni även upp att patientstyrprocesserna fungerar på ett ändamålsenligt sätt, och att de tillämpas, samt tar hand om avvikelser kopplade till styrprocesserna. 

Vi söker dig som 

Med engagemang driver du våra processer och KTCs arbete framåt för att nå uppsatta mål. Vi lägger stor vikt vid att du har god organisationsförmåga och kan göra relevanta prioriteringar utifrån en helhetssyn. Du arbetar systematiskt, är strukturerad och noggrann samt tar initiativ och ansvar i ditt arbete. Du har förmågan att agera proaktiv och kan föra en pedagogisk dialog kring verksamhetsbehov och IT-stöd. Vidare har du en utpräglad samarbetsförmåga och relaterar och kommunicerar med andra på ett lyhört sätt. Det är viktigt att du trivs med och gillar att vara socialt aktiv i olika jobbsammanhang och är mån om att skapa och upprätthålla goda relationer. Du agerar även stabilt och är stresstålig samt anstränger dig gärna lite extra för att hjälpa till och underlätta för dina kollegor för att hitta och leverera lösningar. 

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. 

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller reell kompetens som förvaltningsledare/projektledare. 
 • Erfarenhet av att identifiera problemställningar, analysera informationsflöden och självständigt kunna leda projekt med gott resultat.
 • Erfarenhet av förändringsledning och processledning.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Önskemål

 • Tidigare arbete och förvaltning av verksamhetsprocesser och informationshantering på strategisk nivå inom hälso- och sjukvård.
 • Erfarenhet av agilt arbete.
 • Kunskap inom informationssäkerhet.
 • Utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande utbildning inom organisation, ledning och styrning. 

Övrig information

Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan nu.

Arbetsplats: KTCs lokaler i Solna, Hagalunds industriområde.
Anställningsform: Tillsvidare, heltid.

Har du frågor? Välkommen att kontakta:  

 • Anna Lundström, enhetschef för KTC
  Tel: 072-5822600
  Mejl: anna.lundstrom@regionstockholm.se

 • Carolina Fors, biträdande enhetschef för KTC
  Tel: 072-7499625
  Mejl: carolina.fors@regionstockholm.se  

ansök nu