Gå direkt till textinnehåll

Ambulanssjukvårdare eller ambulanssjuksköterska till ledningsenhet

Sista ansökningsdag: 09 december

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidare anställning

Omfattning: Heltid

Dela:

ansök nu

Är du en erfaren ambulanssjukvårdare eller ambulanssjuksköterska och vill utvecklas inom prehospital sjukvårdsledning? Välkommen med din ansökan! 

För att möta kommande utmaningar i samhället behöver den prehospitala verksamheten ha en rutinerad och kunnig prehospital sjukvårdsledning med vana av stabsarbete. Stabsarbetet innebär bland annat insatsledning, stabsorganisation och stabsverktyg. 

Syftet med uppdraget och tjänsten är att tillhandahålla en professionell, kvalitativ och effektiv prehospital sjukvårdsledning med god tillgänglighet dygnet runt årets alla dagar.

Prehospital sjukvårdsledning är bemannad med en ambulanssjukvårdare och en specialistsjuksköterska som utgår från stationerna City, Solna och Söder.

  • Ambulanssjukvårdaren arbetar i rollen som sjukvårdsledare med att administrativt leda sjukvårdsinsatser.  Exempelvis innebär det att du etablerar en prehospital sjukvårdsledning och samverkar med räddningstjänsten, polisen och andra aktörer. Du värderar även säkerheten för hälso- och sjukvårdspersonalen och informerar den egna organisationen, samverkande aktörer och massmedier om sjukvårdsinsatsen.

  • Specialistsjuksköterskan arbetar i rollen som medicinskt ansvarig. I rollen ansvarar du för alla beslut rörande medicinsk ambitionsnivå samt prioriterade åtgärder på händelser som leds av prehospital sjukvårdsledning. Du har ett stort ansvar i rollen då de beslut som tas, direkt kommer påverka överlevnadsmöjligheter, morbiditet och mortalitet hos den eller de patienter som finns i händelsen. 

Utöver detta ingår rapportering, dokumentation, prioritering, avtransport, samverkan, skadeplatsorganisation samt omfallsplanering.  

För att utveckla och utvecklas i uppdraget får du årligen utbildning och träning för att upprätthålla din kompetens.

Kvalifikationer
Du har:

  • Examen som ambulanssjukvårdare eller specialistsjuksköterska
  • Lägst B-körkort, men gärna C1-körkort.
  • Minst fem års erfarenhet av arbete i ambulans.
  • Har utbildning i PS (prehospital sjukvårdsledning), utbildning i PS+ är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete på prehospital sjukvårdsledning är högst meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas i uppdraget är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Du är trygg i ledarrollen och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är säker i din roll som ambulanspersonal och litar på att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar när arbetet kräver.

Du är trygg med att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du visar på gott omdöme under tidspress. Du har stark integritet och har förmågan att hitta fokus i avgörande situationer. Vidare har du förmåga att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt ser på sakens långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar efter det.

Om anställningen
Du arbetar heltid med delad tjänstgöring på ledningsenheten och akutambulans eller annan tjänst inom AISAB som går att kombinera med arbetet på ledningsenheten.

Rekryteringsprocess 

I rekryteringsprocessen ingår förutom intervju, personlighetstest och praktiskt prov. Då tjänsten är inplacerad i Säkerhetsklass ingår säkerhetsprövning av slutkandidater i rekryteringsprocessen.

Låter det intressant? Vänta inte med att söka! 

Har du frågor kring uppdraget? Välkommen att kontakta Tony Karlsson, övergripande samordnare för sjukvårdsledning och biträdande stationschef,  08-123 120 94,
tony.karlsson@regionstockholm.se

ansök nu