Gå direkt till textinnehåll

Ambulanssjukvårdare

Sista ansökningsdag: 03 januari

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Dela:

ansök nu

Vill du arbeta i ett självständigt team och möta en patient i taget? Vill du utmanas i varje patientmöte där inget arbetspass är det andra likt? Du som redan är ambulanssjukvårdare eller är blivande - sök ett livsviktigt jobb hos oss! 

Vi söker nu ambulanssjukvårdare inför sommaren 2022 till våra stationer i Västerort (Rissne), City, Solna och Söder (Årsta Park) för visstids- och tillsvidareanställning. Om du har arbetat som ambulanssjukvårdare kan tillsättning komma att ske tidigare.  

Som ambulanssjukvårdare arbetar du tillsammans med en specialistsjuksköterska för att ge bästa möjliga vård och omvårdnad i patientens hem, på en olycks- eller skadeplats och under transport. På en olycksplats samverkar ni ofta med polis, räddningstjänst och akutläkare.

Med god lokalkännedom om Stockholms län framför du ambulansen på ett säkert sätt under utryckningskörning. Du ansvarar bland annat för kommunikation och den medicintekniska utrustningen i ambulansen och kompletterar specialistsjuksköterskan i omvårdnaden av patient och närstående. Exempelvis kontrollerar du andning och puls, ger hjärt- och lungräddning eller lägger förband vid mindre och större blödningar. Du har även delegation för att ge syrgasbehandling.

Vårt anställningserbjudande

 • Ett självständigt och livsviktigt arbete.
 • Kollegor med starkt engagemang och hög kompetens.
 • 4.000 kr i friskvårdsbidrag.
 • 10 utbildningsdagar per år.
 • C1-körkort

Kvalifikationer

Undersköterska med påbyggnadsutbildning i ambulanssjukvård, eller kompetens som bedömts som likvärdig. Minst två (2) års erfarenhet som undersköterska, gärna inom akutsjukvård. 

Övriga krav

 • B körkort och god körvana i stadstrafik.
 • God fysik då tunga lyft ofta förekommer.
 • Behärska svenska i tal och skrift.
 • C/C1 körkort eller -behörighet är meriterande. 

Personliga egenskaper

Då inget uppdrag är det andra likt och du möter patienter i livets alla skeden är det viktigt att du snabbt kan anpassa dig till ändrade arbetsförhållanden och kan jobba i ett varierat arbetstempo. I stressade situationer förblir du lugn och fokuserar på rätt saker. Du är trygg i din yrkesroll och tar ansvar, samt har ett gott omdöme när du agerar och fattar små och stora beslut. Du gillar att arbeta i team och är bra på att samarbeta. I bemötandet av patienter, anhöriga och samverkanspartnersär är du vänlig, respektfullt och inger förtroende. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett smidigt och konstruktivt sätt.  

Ansökan och mer information

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Skriv gärna varför du söker jobbet hos oss och om du för närvarande går en YH-utbildning. Urval och intervjuer görs löpande under ansökningstiden. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I rekryteringen ingår körtest och fystest samt kontroll hos IVO och Socialstyrelsen. Vi begär även in utdrag ur polisens belastningsregister.

Provanställning tillämpas vid tillsvidareanställning. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta våra stationschefer:

 • Camilla Florin, station City, camilla.florin@sll.se, 08-123 120 41.
 • Birgitta Johansson, station Solna/Lidingö, birgitta.johansson@sll.se, 08-123 120 56.
 • Anders Åkerberg, station Söder, anders.akerberg@sll.se, 08-123 120 61.
 • Richard Erhardt, station Västerort/Ekerö, richard.erhardt@sll.se, 08-123 120 31.

Facklig representant:
ansök nu