Tyck till

Man måste inte kunna allt

Magnus är 42 år och ambulanssjuksköterska. Han hade egentligen tänkt satsa på en helt annan karriär, men bestämde sig för att vårdyrket kunde vara en bra erfarenhet för framtiden. I dag är han stationschef på AISABs stationer i Bromma och på Ekerö.

I arbetet som sjuksköterska på akutmottagningarna på Huddinge och Karolinska var han ofta i kontakt med ambulanspersonalen och kände snabbt att det var ett yrke han ville prova på.

– Det var och är ett jättespännande arbete, säger Magnus. I början var det mer pirrigt på ett positivt sätt och oerhört lärorikt. Jag kände direkt att det fanns möjlighet att ta vara på min vårderfarenhet från akuten i ambulanssjukvården. 

Anställningsprocessen är inget att vara nervös för och introduktionsutbildningen är både rolig och mycket innehållsrik, tycker Magnus.

I rekryteringsprocessen ingår anställningsintervju, körtest samt test av fysisk förmåga.

– Anställningsintervjuerna är helt vanliga samtal, säger han. Man ska inte vara någon supermänniska, utan normalstark och frisk. Sen handlar mycket om att lära sig att använda de hjälpmedel och den teknik som finns till hands – och att ta hjälp av varandra för att lösa problem. 

Ingen särbehandling

Magnus upplever att AISAB är bra på att ta till vara och uppmuntra unika egenskaper och särintressen hos både arbetssökande och medarbetare. Själv är han intresserad av personlig utveckling i form av bl.a. ledarskap, och vid sidan om sitt jobb som specialistsjuksköterska i ambulans har han läst pedagogik, kommunikation, ledarskap och hälsa. 

2007 blev Magnus stationschef på Bromma och 2012 även på Ekerö. Många i ledande befattning kommer från AISABs egen organisation, vilket möjliggör en karriärutveckling i verksamheten.

– AISAB söker efter de mest kompetenta och lämpliga medarbetarna och i en rekrytering konkurrerar man med externa sökande, säger han. AISAB vill se att man är engagerad och att man vill utvecklas. 

– Jag ångrar inte mitt val - Ambulansyrket har gett mig en karriärutveckling.

Mötet är avgörande

Utöver ansvaret för verksamheten och medarbetarna på de två stationerna i Bromma och på Ekerö ingår Magnus i AISABs ledningsgrupp. Men han arbetar fortfarande i ambulans ibland. Han tycker det är viktigt för att hålla sig insatt med utvecklingen inom ambulanssjukvården, ny utrustning och nya riktlinjer och för att se hur beslut som tas i ledningsgruppen påverkar det dagliga arbetet och mötet med patienterna.

På AISABs stationer i Bromma och på Ekerö arbetar cirka 40 personer. I sin roll som chef lägger Magnus stor vikt vid att hålla en hög kvalitet på verksamheten och i kommunikationen, med personalen. Det är viktigt att alla ska känna sig delaktiga.

– Ska man jobba inom ambulanssjukvården måste man gilla utmaningar och människor. Ju bättre mötena med medarbetare och patienter blir, desto roligare blir jobbet, säger han. Lägger man tid och kraft så får man väldigt mycket tillbaka.

Magnus menar att mycket av chefsarbetet inom AISAB handlar om att ge människor tid och ta reda på vad som krävs. När man ska stötta och när man ska coacha. Eller byta spår för att hitta en lösning. 

– Medarbetarna är väldigt bra på att ta hand om varandra, konstaterar Magnus. De stöttar varandra om de i jobbet upplever svåra händelser. Vi har också ett bra stöd i vår kris- och kamratstödsorganisation. 

Inget kall

Viktigast för att arbetet ska flyta på bra är rätt information, kunskap och stöd, och det är Magnus uppgift att se till att medarbetarna har de resurser de behöver. Det innebär mycket personkontakt och informationsutbyte. Och visst är det tufft ibland. Uppdraget bygger mycket på tillgänglighet även på kvällar och helger. Magnus är i stort sätt alltid anträffbar.  

– Alla medarbetare är flexibla och lösningsorienterade, men med en verksamhet som pågår dygnet runt måste man vara beredd på att agendan kan kastas om på några minuter. Det är en del av charmen, menar Magnus.

Utöver jobbet och studierna har Magnus hunnit med att genomgå marinsjukskötarutbildning, göra en klassiker och sprungit maraton, gifta sig och bli pappa. Att ambulansyrket skulle vara ett kall håller han absolut inte med om.

– Att få någon att må bättre, vare sig det är en patient eller medarbetare, ger en otrolig känsla, men det är inget kall. Det är professionellt jobb med högspecialiserad kompetens. Våra ambulanser är rullande akutmottagningar med en oerhörd massa kunskap. Det är många som dras till den här typen av yrken och stannar många år.