Tyck till

Spontanansökan

Nu expanderar vi verksamheten och söker dig som är intresserad av att arbeta med prehospital vård hos oss. Fyll gärna i ansökningsformuläret via länken nedan och välj vilken tjänst du är intresserad av, så kontaktar vi dig!

Klicka här för att komma till ansökningsformuläret.


Läs mer om hur det är att arbeta inom ambulansen och de olika tjänsterna nedan. Tycker du att det låter intressant är du välkommen med din ansökan! Vid frågor kontakta oss på tel: 08-123 120 00 eller via e-post till: johanna.lundell@sll.se.

 

Hur ser en arbetsdag ut inom ambulansen?

En arbetsdag inom ambulansen inkluderar möten med människor i livets alla skeden. Du utför avancerad vård med användning av medicinskteknisk utrustning och läkemedel, uttryckningskörning och ledning av sjukvårdsinsatser. Ingen dag är den andra lik. Ambulanspersonalen är första kontakten med akut sjuka eller skadade patienter och dess anhöriga. 
 
God vård, hög tillgänglighet, att verka för kortast möjliga väntetid för patienten, att ge vård på lika villkor med respekt för patienternas specifika behov och förväntningar är en central del inom ambulanssjukvården och AISAB.   

 

För att arbeta med ambulanssjukvård krävs följande kvalifikationer:

Specialistsjuksköterska

 • Utbildning som specialistsjuksköterska 
 • Minst sex månaders yrkeserfarenhet av heltidstjänstgöring från akutsjukvård eller sluten vård 
 • B-körkort 

Sjuksköterska

 • Sjuksköterskeexamen
 • Minst sex månaders yrkeserfarenhet av heltidstjänstgöring från akutsjukvård eller sluten vård
 • B-körkort 

Ambulanssjukvårdare

 • Undersköterskekompetens och påbyggnadsutbildning i ambulanssjukvård
 • Minst två års erfarenhet från akutsjukvård eller sluten vård
 • B-körkort
  
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i akutsjukvård.  
 

Personliga egenskaper 

Arbetet är omväxlande och du träffar en bred patientgrupp vilket ställer höga krav på personlig mognad och gott omdöme. Du är professionell och förtroendeingivande i bemötande av människor, vilket genomsyras av att du är ansvarsfull och trygg i din yrkesroll. Som ambulanspersonal krävs det att du har ett flexibelt förhållningssätt, kan arbeta under ändrade arbetsförhållanden och i ett varierande arbetstempo.  
 
Vänligen bifoga ditt CV och ett personligt brev där du berättar om dig och dina erfarenheter och varför du vill arbeta prehospitalt på AISAB. Bifoga även eventuella examensbevis och tjänstintyg. 
 
Vill du ha mer information kring att arbeta på AISAB och vad som krävs för att arbeta inom ambulansen gå in på vår hemsida eller på vår facebook.

 

Övrig information

AISAB erbjuder en spännande arbetsplats med stor delaktighet och möjligheter att vara med att utveckla framtidens ambulanssjukvård. Beslutsvägarna är korta, och du har stora möjligheter att påverka ditt arbete. 
 
AISAB tillämpar individuell schemaplanering med tjänstgöring dag, kväll och natt. 
 
I rekryteringen eftersträvar vi mångfald ur alla aspekter.  
 

Rekryteringsprocessen hos AISAB

 • Intervju – Du blir kallad till intervju av en av våra stationschefer.
 • Körtest – Efter intervjun blir du med kallad till att genomföra ett test tillsammans med en av våra trafikinstruktörer för att se hur du behärskar bilkörning i stadstrafik. 
 • Fystest – Du blir även kallad till att genomföra ett fysiologiskt test med en personlig tränare för att utvärdera din styrka, balans, kondition och bålstyrka.
 • Referenstagning – Stationschef eller HR-avdelningen kontaktar dina referenser.
 • Kontroll av tillsynsärenden från Inspektionen för vård och omsorg.
 • Kontroll av legitimation hos Socialstyrelsen.
 • Kontakt med AISAB:s HR-avdelning för en diskussion kring en eventuell anställning.

Introduktionsutbildning – Efter beslut om anställning genomgår du en individuellt anpassad sex till tio veckors introduktionsutbildning i AISAB:s regi. Introduktionsutbildningen inkluderar bland annat katastrofmedicin, utryckningskörning, radiokommunikation och praktik i ambulans. 

Välkommen med din ansökan!